IACFS 2016

Els passats 16, 17 i 18 de novembre l’Institut d’Estudis de l’Autogovern va participar a la Conferència anual de l’associació internacional de centres d’estudis de federalisme IACFS (International Association of Centers for Federal Studies) tal com ha fet des de que n’és membre. Enguany, la conferència es celebrava a Nova Delhi (Índia), dedicada al federalisme comparat i a l’herència de la recerca acadèmica del desaparegut professor Ronald L. Watts, amb el títol: “The value of comparative federalism: the legacy of Ronald L. Watts”.

Delhi2.jpg
La conferència va comptar amb representants de centres de recerca de més d’onze països.

 

L’Institut va presentar-hi un article titulat “Measuring self-government: normative and empirical pitfalls. The Spanish case”, que fa una anàlisi crítica dels indicadors existents a la bibliografia acadèmica dedicats a mesurar el federalisme i la descentralització. Aquesta anàlisi es completa amb l’estudi de cas de l’Estat de les autonomies espanyol, i es publicarà juntament amb les aportacions fetes a la conferència en un volum editat pel centre de recerca amfitrió de la conferència: l’Institute and Centre for Multilevel Federalism (CMF).

delhi1
En representació de l’IEA en Marc Sanjaume va presentar l’article “Measuring self-government: normative and empirical pitfalls. The Spanish case”.

La conferència també va servir per renovar la direcció de la IACFS, fins ara presidida pel professor sud-africà Nico Steytler. El nou president de l’associació és el professor italià, de Tirol del Sud (Alto Adige), Francesco Palermo.

La propera edició de la conferència de la IACFS es farà el mes d’octubre a la ciutat suïssa de Friburg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s